söndag 14 mars 2010

Finlandsresan i Nykarleby

Söndag den 14 mars 2010
Vilket förmiddagsmöte, vilken närvaro av Gud, vilken precision i den helige Ande. Mötet hölls i Nykarlebys Pingstförsamling. Nykarleby ligger utmed Finlands västkust tre mil söder om Jakobstad. Det var första gången jag gästade församlingen.

Vi kom till en församling som hade stor förvänta på vad Herren skulle göra under detta möte. Herren ledde oss att predika väldigt enkelt om att "Återerövra livet med den helige Ande" och det prickade helt rätt. Efter predikan kom ett starkt flöde av profetiska tilltal som träffade med en oerhörd precision och detaljrikedom. De profetiska tilltalen skapade tro både i församlingen och i de människor Herren talade till.

Min vän Johan Adolfsson säger följande om mötet, "Med hjälp av den helige Ande kom vi rakt in i församlingens situation, med precisa tilltal och betjäning som uppmuntrade dem att gå vidare med Gud. Jag blev imponerad av precisionen i de profetiska tilltalen som Hans fick bära fram, inte bara ja utan flera av församlingens medlemmar vittnade om på samma sätt."

I slutet av mötet klev en av församlingens äldsta medlemmar fram och förmedlade under tårar ett budskap från Herren. Det var oerhört starkt att se och höra hur den gamle mannen, som levt hela sitt liv med Gud och som burit fram både denna församling och sitt fosterland i bön inför Herren, gav sitt hjärtas hänförelse under tårar till Herren. Gud är så god emot sitt folk.


En av de äldsta i Pingstförsamlingen i Nykarleby bär fram sitt hjärta till Herren i ett budskap.

Vi fick vara med och se hur Herren, såsom genom ett mirakel, lyfte upp denna församling på banan igen. Vi kunde lämna en församling som återfått framtidstro och glädjen i Gud. Vilken förmån att få tjäna Herren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.