onsdag 10 mars 2010

Finlandsresan i Övermark och Närpes

Onsdag den 10 mars.
Idag har vi rest vidare till Närpes. Här kommer vi att hålla möten under två dagar tillsammans med Missions, Pingst, Baptist och Trosförsamlingen.

När jag första gången kom till Finland för att predika var det i Närpes sommaren 1989. Missions och Pingstförsamlingen höll en gemensam Tältkampanj under fjordton dagar. Jag kom hit tillsammans med ett lovsångsteam från Sverige. Vilken kampanj vi fick vara med om. Tältet fylldes kväll efter kväll med flera hundra åhörare. Många tog emot Jesus till frälsning. Vi fick uppleva många starka helande och befrielse mirakler. Flera av de ungdomar som mötte Gud under kampanjen upplevde också kallelsen från Herren. De är idag ute i heltidstjänst, bl.a. pastorsparet i Sion Vasa, Stefan och Marina Sigfrids. Efter första sommarens kampanj fick vi inbjudan att komma tillbaka under ytterligare några sommarkampanjer.
Efter dessa kampanjer har vi sedan följt församlingarna i många år, och vi har återvänt hit vid många tillfällen för att hålla möten.

Närpes bygden är också den plats där den kände evangelisten Frank Mangs växte upp och startade sin tjänst i Guds rike. Frank Mangs är en av 1900-talets mest omtalade evangelister i Norden. han fick vara med om många år av stark väckelse i framför allt våra Nordiska länder.

Väckelsearvet vilar tungt över Närpesbygden. Väckelsen har gått i vågor genom åren, men de sista åren har församlingarna i bygden kämpat hårt och det andliga livet har legat på sparlåga. När jag nu återvänder hit igen kan jag känna en skillnad i atmosfären till det positiva. Församlingarna har gått in i en ny tid, och det råder en positiv atmosfär. En av de pastorer som tjänat bygden och som jag känner väl sedan många år berättar för oss att församlingarna har börja be tillsammans för att bryta igenom till väckelse. Den gemensamma bönen har pågått i snart två år, vecka efter vecka, och nu börjar det ge resultat.

I kväll hade vi det första mötet i bygden, det hölls i Övermarks Missionshus. Här möts vi av många äldre, varma och överlåtna syskon. Trofasthet och bön lyser i deras ansikten. De har bett i många år och de är förväntansfulla på vad Herren skall göra. Kapellet var i stort sett fullsatt, av hungriga människor. Det fanns en stor förväntan i luften och lovsången steg stilla upp från öppna hjärtan.

Den helige Ande var där och budskapet kom att handla om att "Återupprätta livet med den helige Ande." Vi upplevde ett möte med stark Gudsnärvaro. I slutet av mötet kommer två flickor, 15 år gamla, fram till förbön för att ta nya tag i sina liv och möta Jesus till förnyad frälsning. Tårarna strömmar ner för deras kinder när Jesus rör vid deras hjärtan.
Det var inte många ögon som var torra, eller hjärtan som var orörda, när de två unga flickorna kommer till Jesus. Den äldre generationens trofasta och uthålliga bedjare rörs i sina hjärtan av den helige Ande, när de framför sina ögon ser två unga möta Jesus. Bönesvaren börjar infrias från himmelen om en ny ung generations väckelse.I avslutningen av mötet delar Johan Adolfsson ett starkt ord av uppmuntran till församlingen. En ny tid är här, ja den har redan börjat.

3 kommentarer:

 1. härligt!
  den rör även här,,, även i tårkanalerna...
  när gud lägger människor, ungdomar på hjärtat..

  tack!! Linnea

  SvaraRadera
 2. Jag antar att jag är en av flickorna, eftersom jag inte såg några andra i våran ålder.
  Det var underbara möten, verkligen.
  Den 11 så tänkte jag ge dig och Johan en stor tack kram, men det blev inte av. Har sökt på många ställen för att hitta dig och säga att jag är så glad och att jag fick "nytt hopp om framtiden", och ett stort tack till dig och Johan.:)
  Hälsningar flickan som börjar på "Li"

  SvaraRadera
 3. Hej Li.
  Roligt att du skrev. Det var en uppmuntran för oss. Härligt att höra det du skriver om "nytt hopp om framtiden" Gud skall vara med dig. Du skulle behöva få lite kontakt med brinnande kristna ungdomar. Det finns många i Sionförsamlingen i Vasa, be någon hjälpa dig att få kontakt med dem. det skulle vara en stor uppmuntran och hjälp för dig.
  Hör gärna av dig igen.

  Hälsningar Hans

  SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.