fredag 12 mars 2010

Finlandsresan i Närpes

Torsdag den 11 mars.
Idag har vi haft möte i Närpes missionskyrka. Här har jag predikat många gåner tidigare. Man känner av väckelsens vindnslag och arv på den här platsen. Starka väckelser har gått fram i byggen genom åren och svept med sig folkskaror. I en av församlingarnas jubileumsskrifter kan man läsa om väckelsen som drog fram genom bygden under mitten av 1900-talet. När väckelsen brann som starkast och stora skaror möte Jesus till frälsning, drog den nyfrälsta och nytända människorna ut längs huvudgatan i Närpes, de dansade och sjöng i glädje och hänförelse över frälsningen. Hela byggden påverkades.

Kyrkan som rymmer ca.150 fylldes i stort sett till sista plats av hungriga och förväntansfulla människor.En av de äldre församlingspionjärerna ledde mötet. Han talade fylld av värme och eld,, det går inte att ta miste på hans kärlek till Jesus, lovsånger sjöngs och vi predikade frimodigt Guds ord. Ämnet för kvällen var önskat och predikan kom att handla om "Profetisk bönetjänst."

Efter predikan delade min vän Johan ett ord till församlingen och vi inbjöd till betjäning och förbön. Den helige Ande var starkt närvarande och många mötte Jesus. Profetiska hälsningar förmedlades, kunskapsord talades och tro skapades i människors hjärtan. Flera av de äldre pionjärerna i bydgen fick ett starkt Gudsmöte och Herren gav förnyad tro och styrka.


Nils-Erik och Marta Björklund, två av de äldre pionjärerna i Närpes Missionsförsamling.

Precis som jag upplevt det vid tidigare besök i Närpes, startade ett andligt skeende i männoiskors liv och i församlingen. Gud har för avsikt att möta Närpes bygden igen, för att resa upp sitt folk på fötter och möta människor till frälsning.
Vi reser ifrån Närpes tacksamma och glada över att ha fått förtroendet och äran att betjäna församlingarna och Guds folk.

1 kommentar:

  1. Underbart Hans. Det rör så vid våra hjärtan att höra dig berätta om vad Gud gör. Vilken förmån att få se och höra vad Gud gjort & gör i olika delar av världen. Det väcker en sådan hunger i oss, Hans. Det är bönen i våra hjärtan, Gud, kom rör vid ditt folk till förvandling!
    God bless you:)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.