lördag 13 mars 2010

Finlandsresan i Jakobstad

Fredag den 12 mars.
Nu har vi kommit fram till Jakobstad, som ligger ca. 10 mil norr om Vasa, utmed den Finska västkusten, i höjd med Umeå på den svenska sidan. Vi besöker en Missionsförsamling, vars kyrka är över 100 år gammal. Detta är en gammal församling som gått igenom en förnyelse de sista tio åren. församlingen har föryngrats radikalt sedan pastor Stefan Löv kom in i bilden för tio år sedan.
Jag har besökt Jakobstad ett antal gånger och predikat i Pingstkyrkan, Trosförsamlingen och Missionsförsamlingen. det är femte gången för mig i Missionskyrkan.


Pastor Stefan Löv, Jakobstads Missionsförsamling.

Det här är en församling som har ett ungt och bra lovsångsteam, det är inte helt vanligt i de församlingar vi besöker i Finland. Lovsången har stort utrymme och stor betydelse för den här församlingens liv.


Lovsångsteamet i Jakobstad.

Första mötet i Jakobstad hålls på fredag kväll. Även här fylls kyrkan med hungriga människor. Kvällens budskap är "Nytt vin i nya vinläglar" och ordet får stor plats i mötet. Guds Ande är starkt verksam i förkunnelsen och många möter Herren i ordet.
Efter mötet får vi betjäna bl.a. en ung mamma från Rumänien. Hon har misstänkt cancer. Gud rör starkt vid kvinnan. Det blir ett mycket bra första möte på platsen.

Lördag den 13 mars.
På lördag förmiddag fortsätter vi med ett seminarium kl.10.00-12.00. Ämnet för seminariet är "Ett sunt andligt liv". Det är lätt att predika och undervisa på den här platsen. En ande av uppenbarelse är utgjuten och det finns ett starkt profetiskt flöde i förkunnelsen.

Lördagen fortsätter med ett möte på kvällen. Kyrkan fylls åter igen med hungriga människor. Även denna kväll blir en kväll då ordet talar starkt och får stor t utrymme. Predikan är en fortsättning från fredagen över ämnet "Nytt vin i nya vinläglar."
Efter predikan tar Johan Adolfsson vid. Han delar ett antal profetiska tilltal till några olika personer samt till församlingen.Johan Adolfsson delar och betjänar.

Efter mötet denna kväll kommer en äldre dam fram till mig för att lämna ett vittnesbörd. Hon berättar att vid vårt förra besök i Jakobstads missionskyrka kom hon till förbön. Hon hade lidit av muskelreumatism under många år och haft svåra smärtor. Inga läkarbehandlingar hade hjälpt. Hon berättar att "den 1 november 2007 vid ditt möte i Missionskyrkan i Jakobstad bad du för mig. Jag blev omedelbart helad under förbönen. Jesus helade mig i Missionskyrkan jag som är medlem i Lutherska kyrkan. Från den dagen har jag varit helt fri och frisk." Ett underbart och uppmuntrande vittnesbörd. Jesus helar idag.


Gudrun Enkvist, helad från muskelreumatism den 1 november 2007 i Jakobstads Missionskyrka.

Vi lämnar nu Jakobstad för denna gång, uppmuntrade och stärkta över att ha fått se Guds rike bryta fram med kraft även på denna plats.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.