tisdag 22 maj 2012

Sverigeresan den 22 maj

Dagen började med en fantastisk resa upp till vägs ände till Nikkaloukta som ligger vid Kebenekajses fot. Här finns en turist station och en vacker träkyrka uppe på en höjd. Kyrkan är en av de hövst belägna kyrkorna i Sverige, när det gäller meter över havet.
Turist stationen var ännu inte öppnad för säsongen, men vi träffade ett älder föreståndarpar. De bor året om på denna otroligt vackra och fridfulla plats. De berättade att dennqa vinter inte varit lika lugn som vanligt, med tanke på det Herkulesplan som krqachade rakt in i Kebenekajse för några månader sedan. Herlt plätsligt förvndlades deras lugna tillvaro till en sambandscentral för räddningsarbetet.

Vi fick tilltärde till kyrkan och hade en underbar stund av bön och tillbedjan. Vi bad för och proklamerade Guds rike för platsen och över landet. Vi bad också för de samebyar som finns här uppe och som har sina renar på sommar bete i området nedanför Kebenekajse.

Vi lämnade Nikkaloukta för att resa ner till Gällivare. På vägen stannade vi till i Svappavara för att be för detta samhälle, som saknar frikyrka. Här finns en statskyrka med en gammal kyrkogård från 1600-talet. Där ligger ca 100 pionjärer för bygden begravda, personer som med sina liv varit med och byggt upp samhället. Svappavara lever helt på Gruvnäringen. Det finns ett stor dagbrott där man bryter järnmalm.
Också här går vi runt i samhället och ber för människorna och det dagliga livet på platsen.Här har det aldrig varit någon väckelse. Vi ber att frälsning skall komma till denna bygd.

Framåt eftermiddagen kommer vi fram till Gällivare. vi checkar in på ett vandrarhem mitt i stan. Gällivare är en spännande plats. Staden blomstrar tack vare Gruvnäringen. Här bryter man järnmalm, koppar,silver och guld. Staden har ingen arbetslöshet, men de saknar tillräckligt med arbetare. Här finns inga tomma lägnheter eller villor, utqan det är bostadsbrist. Malmberget som ligger i anslutning till Gällivare håller på att flyttas helt, ner till Gällivare p.g.a. gruvnäringen.

Detta är en expanderande och blomstrande plats i Lappland. Men det är också en mycket spännande plats på det andliga planet. Här är det öppet och fritt i Anden tack vare en stark bönetjänst i församlingen. Vi besöker en växande församling, som pulserar av liv, församlingen Nytt Liv. Den består av människor från många olika nationer och kulturer.  Församlingen växer med nyfrälsta hela tiden.
Här möter jag min gode vän, mannen från Afganistan, som jag bad med förra gången jag besökte Gällivare. Han tar mitt ansikte mellan sina stora häner, kysser mig på båda kinerna och vi tittar varnadra djupt i ögonen och säger, "family" vi tillhör samma familj. Han har kommit ut ur fångenskap, mött Jesus och blivit en kristen.
Vi får en fantastisk kväll i församlingen, med stark profetisk förkunnelse, profetisk förbön och proklamation för Gällivare och landet. En etiopier, en judisk kvinna får ett klockrent budskap gällande Sverige, många ber hängivet om väckelse. Kvällen avslutas med att hela åhörarskaran samlas rtunt den svenska flaggan och ber för nationen. Män och kvinnors hjärtan, från olka nationer, förenas i överlåten bön för Sverige. Det är morgonluft i landet.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.