lördag 25 februari 2012

Vittnesbörd av pastor Daniel Elfving från möteshelgen i Korskyrkan Gävle

En profetisk helg
Förra helgen hade vi möten med Hans Marklund, pastor i Korskyrkan i Alingsås. Fredagkvällen startade i Nordupplandskyrkan i Tierp. Atmosfären var laddad, Hans talade om församlingens identitet, om att det naturliga är att vi lever ett övernaturligt liv. Han tog flera exempel på att leva i det övernaturliga och vi kände verkligen att han kom inte bara med ord - utan med Ande och kraft. Flera fick profetiska tilltal och många fick starka möten med Jesus den kvällen. Tacksamma till Jesus för starten på helgen avrundade Hans och jag kvällen hemma hos familjen Lahtinens i deras fina nybygda hus i centrala Tierp med the och smörgås.
På lördagen hade vi bön för ledare i regionen på eftermiddagen. Det var en härlig, brötig, fri bön. Närvaron av Jesu Ande var påtaglig, tillbedjan och lovsångerna var innerlig, bönerna var intensiva, uthålliga och starka. Personligen upplevde jag flera tilltal från himlen denna ljuvliga bönestund. Timmarna gick fort och efteråt kände vi en stark förväntan på att kvällsmötet och söndag förmiddag skulle bli starka möten. Jag trivs när jag får be med andra som älskar att be!
På kvällsmötet som var välbesökt var Guds Ande påtagligt närvarande redan från start, så fort vi började be och lovsjunga Jesus var Han där med sin kraft. Hans fortsatte predika om att leva i det övernaturliga. Många kom fram för att bli betjänade i förbön, en 17 åring kom fram för att ta emot Jesus som frälsare och hans möte med Jesus blev starkt - man såg i hans ögon att han mött frälsaren. Förväntan på att Jesus både vill och kan hela, befria och upprätta var enorm, och många gjorde starka upplevelser.
På söndagen var det närmast en fullsatt kyrka, förväntan var stark och redan innan vi började mötet kände jag Guds Andes närvaro starkt. Det var väldigt öppet, människor pratade och skrattade i bänkarna, fler och fler kom och på en del bänkar fick man tränga ihop sig. Hans predikade ett otroligt starkt budskap om att gå från dröm/vision till verklighet. Han tog oss steg för steg och visade på faran att sätta sig för att "vänta" på Gud, när det egengligen är dags för oss att ta nästa steg. Det var ett profetiskt budskap som förlöste tro på att Gud vill ta oss vidare i visionen han gett oss.
Innan vi betjänade i förbön, så tog han fram oss pastorspar och bad för oss. Det var som en dammlucka öppnades och en kärleksflod strömmade över oss med kraft till inre helande. Den stunden var ljuvlig, jag kommer aldrig glömma det tillfället. När vi blivit betjänade bad vi för Hans och tillsammans betjänade vi sedan alla dem som ville ha förbön, och de var många! Många gjorde starka upplevelser med Jesus, en del föll till govlet av Guds Andes kraft, en del grät, andra skrattade. Bibeln talar om att vi som troende tillsammans är bruden, och att Jesus är vår brudgum. I söndags kändes det som att brudgummen omfamnade och kysste bruden med övervinnande kärlek och kraft till helande och upprättelse. 2012 har bara börjat...
Det är tid för Sverige! Tid för Guds folk att resa sig och göra det Gud kallat oss att göra, i den helige Andes kraft!
"Inte genom styrka, inte genom kraft, utan genom min Ande, säger HERREN Sebaot" Sak 4:6

1 kommentar:

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.