söndag 19 februari 2012

Möteshelg i Korskyrkan Gävle och Tierp

Är på väg hem från en helt fantastisk möteshelg i Korskyrkan Gävle och Tierp. Vilken helg, vilken härlighet och vilken kraft. Jag känner mig helt omtumlad och förkrossad inför det Gud gör i vårt land och det vi får vara med om.

Fredag kväll i Nordupplandskyrkan i Tierp.
Vi startade i fredags kväll i Tierp. Mötet hölls i NTO:s lokal och vi möttes av en nästan fullsatt arena. Det låg stor förväntan i luften och människor hungrade verkligen efter Gud. Budskapet för kvällen var "Den övernaturliga församlingen" Efter predikan kom den helige Ande mycket påtagligt och stadfäste Guds ord genom tecken och under. Många mötte Gud. Den profetiska smörjelsen var så påtaglig och konkret, och kom med en ande av överbevisning och tro.

Lördag eftermiddag i Korskyrkan Gävle.
På lördag eftermiddag möttes pastorer och ledare i regionen till bön och lovsång. Bönens ande var påtaglig och det blev ett riktigt starkt bönemöte som varade över två timmar. Pastorer och ledare bad endräktigt tillsammans och den helige Andes smörjelse utgjöts till betjäning och styrka.
I Gävle mötte vi verkliga bedjare. Riktiga krigare som ger sina liv på stridsfältets höjder. Det är åter igen bevisat och påtagligt. Bön gör skillnad. Det är genom bön vi bryter igenom. Detta bönemöte lade verkligen en stark grund till resten av helgens möten, och vi kände verkligen att Herren hade något starkt i beredskap för oss. En starkt förväntan växte fram inför lördag kvällens och söndagens möten.

Lördag kväll i Korskyrkan Gävle.
Atmosfären i mötessalen var förtätad och mättad av förväntan när vi startar mötet. Lovsångarna kliver fram starkt smorda och laddade av den helige Ande och banar för för Guds profetiska ord och skeende. Förväntan stiger allt mer och mötessalen förvandlas till en kokande gryta av hungriga och törstiga människor.
Kvällens budskap är "Genombrott i det övernaturliga". Det är helt underbart och lätt att predika och det profetiska flödet är påtagligt.

Efter predikan blåser Guds Ande fullkomligt rakt in i mötessalen och möter människor, som sträcker sig efter ett mirakel. Herren möter dem, han svarar upp emot deras rop och hunger. Flera möter Gud till hälsa, många dras rakt in i Guds kraft och härlighet till befrielse, lättnad och förnyelse Människor hoppar bildligt talat rakt ut i floden av det levande vattnet och badar i närvaron av Gud. En ung man i 18 års åldern tar emot Jesus till frälsning mitt i mötet. Jesus är där genom sin Ande.

När mötet är slut och folket droppar av, kommer en man fram och ber att få trycka min hand. Han har stått längst ner i kyrkan under mötet, från början något avvaktande och jag förstår att han inte har avgjort sig för Jesus ännu. Men under kvällen händer något med honom och jag kan se att hans händer lyfts lite försiktigt i lovsång. Han tvekar något, men Gud rör vid honom. Nu står han där och trycker min hand hårt i sin och säger, "Tack för en underbar kväll. Det är den starkaste upplevelsen jag haft i mitt liv." Sedan vänder han och går. Gud har gjort djupa intryck i hans hjärta.

Söndag förmiddag i Korskyrkan Gävle.
Söndag förmiddagsmöte i en fullsatt kyrka, ända upp på läktaren. Jag har upplevt det förut, men påminns om det igen. Väckelseatmosfären, den förtätade närvaron, förväntan i luften. Det finns där redan innan mötet börjar, Folket pratar med varandra, de delar sina upplevelser, de har mött Jesus kvällen innan och nu har fler än tidigare kommit. De har hört rycket om att Jesus verkar starkt i mötena. Unga, barn. medelålders, äldre, kyrkan är i princip fullsatt.
Mötet börja med stark lovsång som pågår ganska länge. Förväntan stiger och när det är dags att kliva upp i talarstolen för att predika, är atmosfären och hjärtana öppna för Gud.
Budskapet för dagen är "Från dröm till verklighet". Det är lätt att predika och den profetiska smörjelsen är stark.

Efter predikan händer det. Det där vi drömmer och ber om. Gud har varit där hela mötet med en påtaglig närvaro, men nu kliver han verkligen in. Han tar över och en helande smörjelse sänker sig över hela salen. Det kommer som en kärleksflod, som en djup beröring, som en omfamning. Gud tar sin församling i sin famn, han tar pastorerna och deras familjer, kramar om dem hårt , utgjuter av sin kärlek och sin helande smörjelse över dem. Han visar sin kärlek, han helar och läker Han talar profetiskt, starka och avgörande ord kommer från hans hjärta till tjänarna. En förkrossande bryter ut i salen och vi kan inte annat än att gråta av glädje och tacksamhet över det Herren gör. Hela församlingen omfamnas av Herren, de badar i helande floden från himmelen.

Folk strömmar fram och möter Gud. Förmiddagsmötet pågår i många timmar. Det är helt fantastiskt. Gud är så god.

Det gäller landet.
Herren har stigit ner, han är här. Det brinner, regnet faller, Andens vind blåser in över landet från de fyra vädersträcken. Den helige Ande är utgjuten med sin kraft, sin värme och Guds närvaro. Kärleksflödet är så starkt och kraftflödet är påtagligt.
Nu kan inget stoppa flödet från himmelen. Det bryter fram som en flod. Den nya tiden är här.

2 kommentarer:

  1. TACK gode Gud! Vi kan bara från djupet av våra hjärtan säga tack till det vi hör. Vi ber också att få se det hända i vår egen församling och och vår stad!

    SvaraRadera
  2. Tack för denna helg! Vi fick uppleva en genuin väckelse atmosfär, vi ser fram emot fortsatt samarbete, Micael Lahtinen

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.