måndag 19 september 2011

Pastors och ledarresan till Israel

Lördag den 17 september.
En ny dag i Jerusalem. Efter frukost börjar vi dagen med att sitta i trädgården och den underbara utsikten emot Gamla Jerusalem, för att hålla ett bibelstudium. Jag har förmånen att få undervisa hungriga pastorer och ledare om Israels historia. Vi går igenom vad Guds ord säger om landet Israel, Guds löften till sitt folk angående landet. Vi följer sedan historien och kampen om landet från slutet av 1800-talet och fram till idag. Vi går igenom Bafour deklarationen från 1917, proklamationen av Israel som nation den 14 maj 1948, befrielsekriget som följde på proklamationen, några av de viktigaste krigen t.ex. sexdagarskriget 1967, kriget som startade på Försoningsdagen 1973, fredsförhandlingarna, Intifadan som är det palestinska upproret på Västbanken, Gaza konflikten och mycket mera.

Det känns oerhört angeläget och viktigt att få ge denna undervisning för att skapa en djupare förståelse och medvetenhet runt landet Israel och dess folk, samt för situationen i Mellanöstern.

Efter lunch tar vi oss till Gordons Golgata, som också kallas för Trädgårdsgraven. Detta är en underbara plats, som en oas mitt i Jerusalem. Platsen pekas ut som en tänkbar för Jesu korsfästelse. I trädgården finns också en grav, sådan de använde på Jesu tid. vi firar Herrens måltid och lovprisar Herren. Guds närvaro är verkligen påtaglig och vi möter den uppståndne Jesus.

Denna dag är också judarnas sabbat. Framåt kvällen vid solens nedgång bryts sabbaten och i tillbringar den sista timmen på sabbaten tillsammans med Judarna vid Västra muren, som är deras heligaste plats.

Dagen avslutas med en god middag på en ute restaurang, mitt på Ben Yehuda street, i de härliga judiska kvarteren i Västra Jerusalem.

Söndag den 18 september.
Vi tar en helt ledig dag. Eva, Amanda och jag tillsammans med några till från gruppen hyr en minibuss och sticker ner till Medelhavet. Vi åker till en liten stad som heter Bat Yam, som ligger strax söder om Tel Aviv. Vi solar och badar hela dagen. En underbar avkoppling i 35 graders värme, 31 grader i vattnen samt strålande sol. Detta bvar en perfekt uppladdning inför nästa grupp som kommer på måndag.

Dagen och veckan avslutas med middag och härlig gemenskap tillsammans med pastors och ledargruppen. I morgon åker vi vidare med nästa grupp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.