onsdag 14 september 2011

Pastors och ledarresan till Israel

Tisdagen den 14 september 2011

Nu är vi på plats i Israel. fantastiskt. vi kom i går med flyg från Stockholm och landade i Tel Aviv 16.10. Det var 33.5 grader varmt vid framkomsten. Efter en häftig taxiresa från upp till Jerusalem checkade vi in på Birgitta systrarnas Guest house på Oljeberget. en helt fantastisk plats att bo på.

Efter en härlig middag i går kväll satte vi oss ute i trädgården med en kopp kaffe och tittade ut över Kidrondalen och Gamla Jerusalem, med de gamla murarna. 25 grader varm och en ljummen kvällsbris. Här slutade vi dagen med att prisa Gud.

Onsdagen den 15 september.
Vi vaknar upp i Jerusalem till ett ljud som blandas av de muslimska böneutropen från Minareterna och Birgitta systrarnas böner. jag börjar denna härliga morgon med att sitta ute i den ljumna sommaren och läsa bibeln med utblick över Gamla Jerusalem.

Efter frukost startar vi dagens tur som skall gå med buss upp till Galilén. Bussen med vår guide hämtar oss 8.00 och vi reser från Jerusalem som ligger 800 meter över havet ner till Jeriko som ligger ca 200 meter under havsytan.

Vårt första stopp blir den plats där Jesus döptes i Jordanfloden av Johannes döparen. Detta är också platsen mitt emot Jeriko där Mose ledde folket Israel över Jordan för att inta Jeriko.
Vi reser sedan vidare upp genom den uppodlade och bördiga Jordandalen, över det område som idag kallas för Västbanken. Vår mål är Galilén som vi når efter några intressanta timmar i buss, tillsammans med vår duktige guide.

Väl framme i Galilén startar vi med att resa utmed den Jordanska gränsen, upp på Golanbergen, denna omstridda plats. Golanplatån är ett stort område på ca 7 mils längd.


Gränsen mellan Jordanien och Israel

Vi reser över de bördiga områdena fram till en utkikspunkt, där vi stannar till och tittar ut över Galilén, med Genesarets sjö alldeles nedanför oss. Sjön glittrar i solen och påminner oss om alla de mirakler Jesus gjorde på och runt sjön.


Utsikt från Golan över Genesarets sjö.

Golanplatån är en oerhört viktig och strategisk plats för Israel. vi reser vidare över platån och kommer så småningom ner till Genesarets sjö. Här nere vid sjön är det 38 grader i skuggan idag. Vi stannar på en restaurang alldeles vid sjön där vi äter en härlig lunch (St. Petrusfisk) Efter ett bad i Genesarets sjö reser vi vidare till Kapernaum, en av de platser Jesus besökte. Här gjorde Jesus flera starka under. Det står att han botade alla de sjuka man förde till honom. Vi reser vidare till Saligprisningarnas berg, platsen där Jesus höll sin bergspredikan.

Därefter är det dags för en fantastisk båttur på Genesarets sjö. Vi stannar till mitt på sjön, läser ordet och prisar Gud tillsammans för Jesu fantastiska liv och gärning på och runt denna plats.


Hans Marklund på Genesarets sjö


Jan och Margareta Lindéh på Genesarets sjö


en något disig vy från båten på Genesarets sjön in emot Saligprisningarnas berg

Nu börjar dagen närma sig sitt slut och resan går vidare tillbaka till Jerusalem. Vi ser den vackra staden på avstånd i kvällsmörkret, medan bussen sakta tar oss upp till Jerusalem igen.

En hel dag har gått. Vi har varit på resa i landet Israel över 12 timmar denna dag. En fantastisk dag som avslutas med en god middag och kaffe ute på terrassen där vi delar dagens upplevelser med varandra och prisar Gud tillsammans.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.