onsdag 17 oktober 2012

Rapport från Israel

Har just kommit hem från ytterligare en underbar Israelsresa, som sträckt sig över åtta dagar. Har haft förmånen att få ha guide ansvar i en buss med 30 underbara norrmän och 20 härliga svenskar. Vi har rest genom landet från norr och nedåt. Resan startade med en dag på Golanhöjderna, vi besökte Saligprisningarnas berg, Petrusplatsen, den plats där Jesus möter Petrus till upprättelse, Kapernaum och vi hade ett underbart dop i Genesarets sjö. Därefter reste vi till Nasaret, via Harmageddonslätten till Karmels berg och platsen för Elias seger över Baalsprofeterna. Vi fortsatte till Cesarea vid havet och sedan vidare upp till Jerusalem.

Jerusalemdagarna blev som vanligt en stark upplevelse. Vi hade ett underbart möte i Gordons Golgata där vi firade Herrens måltid och sjöng lovsång. Under mötet blev fler frälsta och helade. Vi besökte Betesda dammen, vandrade Via Dolorosaa, vi gjorde den härliga vandringen från Oljeberget via Tårarnas kapell och ner till Getsemane. Vi besökte Kaifas Palats och Sions berg med Övre salen. I övre Salen bröt lovsången loss oerhört starkt och den helige Ande föll över resenärerna med sin kraft. Vi besökte också Yad va Shem med Childresn Memorial, som påminner oss om andra världskrigets förföljelse av judarna. Resan avslutades sedan med en härlig dag vid Döda havet.

Två utomhuskonserter hölls också med medverkan av bl.a. Frank Ådahl, Per Sötorp, Consoelo del Pilar och Edward John. Vi fick också uppleva ett starkt helandemöte en kväll i Jerusalem, där jag hade förmånen att få predika. Vi sjöng härlig och befriande lovsång och bad för sjuka till helande. Många fick ett mirakel från Herren. Vi återkommer med vittnesbörd.

Det är oerhört intressant med Israel idag. En Israelresa är en historisk upplevelse, den bekräftar och stadfäster Herrens profetiska ord. Det är en naturupplevelse, Israels natur är så rik på variation med sin variation av Hermons höga snöklädda topp, det blomstrande och vackra Galliléen, den bördiga Golanplatån och Jordandalen. Det härliga Medelhavet med sina underbara bad till det spännande Jerusalem som ligger som ett smycke på drygt 800 meters höjd över havet till den torra öknen med Döda havet som ligger 400 meter under havet och är Jordens yttersta punkt. Israelresan är också en Jesusupplevelse, ett möte med en levande Gud och en uppstånden frälsare, ett möte med den helige Andes närvaro och en öppen bibel. En israelsresa gör inverkan på hela människans ande, själ och kropp, den deponerar in en andlig dimension i den troende och den förvandlar den icke troende från skepticism till tro och frälsning.

Nu planerar vi för nya resor till nästa år.

Shalom från
Hans Marklund

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.