lördag 29 september 2012

Israel och Jerusalem en mix av religion, tro, politik och folk.

Idag reser vi hem från Israel. Har tillbringat tre veckor i landet, bland judar, araber och palestinier. Vi älskar Israel, det är ett underbart land och det har varit en stor förmån att få leda två grupper i landet. Israel är en mix av religioner, tro, folk och politik. Israel som nation kritiseras ofta för att de är våldsbenägna, intoleranta och egensinniga. Visst det finns starka spänningar i landet politiskt och religiöst. De sitter djupt både bland judar, araber och palestinier, de är mänskligt sett omöjliga att överbrygga och lösa. Men det finns en annan sida också, som inte kommer fram så ofta, speciellt inte i svensk massmedia. Det finns judar och araber som bor tillsammans, och som lever tillsammans. De tillhör samma nation, de är israeliska medborgare och har israeliska pass. De vill inte konflikt, de vill leva sida vid sida i samma land. När vi reser i landet möter vi självklar spänningar, men också generositet och gemenskap. De flesta av våra buss chaufförer under resorna är araber, med israeliskt medborgarskap, som bor i Israel och älskar landet. Flera av dem är varmt kristna och tror på Jesus.  Vi har mött både judar och araber som gör militärtjänst i den israeliska armén.
Vi har också mött den palestinska pastorn och hans församling, samt den messiastroende judiske pastorn och hans församling. De har som bröder och församlingar hittat den höga vägen, den väg som är den enda vägen till att överbrygga konflikter mellan tro, religion, politik, spänningar och hat. Den vägen heter Jesus Kristus. De har förenats över alla gränser och allt tänkande, över murar och barriärer. De betalar ett högt pris för att tillsammans få se Guds rike växa till och utbredas i denna del av världen, den hetaste och mest centrala delen av världen, den del av världen som står och kommer att stå i centrum för den sista tidens händelser, Jesu återkomst. De kommer att stå tillsammans, sida vid sida när han kommer.
Jag och min familj vi älskar detta land, dess folk och det Guds rikes skeende som pågår här. Vi har bestämt oss, vi tänker vara med och stå tillsammans med dem och med de som ger sina liv för den enda vägen till försoning och upprättelse av Guds rike och Messias återkomst. Den vägen heter Jesus Kristus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.