onsdag 4 april 2012

Rapport från möten i Södermalmskyrkan Stockholm

Rapport från besöket i Södermalmskyrkan Stockholm.
Under söndagen den 1 april hade jag förmånen att predika i Södermalmskyrkans båda möten. Båda mötena var välbesökta, speciellt det andra mötet. Budskapet Gud lagt på mitt hjärta var glasklart, ”Församlingen och det övernaturliga”. Mötena innehöll stark och härlig lovsång, bön för landet, vittnesbörd, dop och predikan samt förbön då flera avgjorde sig för Jesus. Vi fick uppleva en helt underbar söndag tillsammans med församlingen på Söder.
Här följer en rapport från Södermalmskyrkan.
Jublet visste inga gränser när de 26 dopkanditaterna radade upp sig på scenen och en efter en gick ner i dopgraven! En sådan glädje att se dessa unga människor, många nyfrälsta, öppet deklarera sin längtan att följa Jesus! ”Det här är stort!” utropade Hans Marklund fylld av energi när han började sin predikan.
Denna söndag var verkligen en glädjens dag! Pastor Lennart Torebring inledde mötena med
rapporter från förra helgens encounter där så många ungdomar fått möta Jesus på djupet och blivit frälsta och förvandlade. Vi fick också rapporter från det team som varit på New Age-mässan för att vittna om Jesus. ”Där är fullt av människor som söker efter sanningen, och det är så öppet att tala om Jesus”, säger Gunilla och Mitha som varit där med ett team på runt 20 personer.
Församlingen har haft en stor monter och presenterat Jesus, Han som är Vägen, Sanningen och Livet och vi har också haft talare på två seminarier/workshops. Under lördagen tog 11 personer emot Jesus som sin frälsare. Och på tisdag har vi ett uppföljningsmöte i Kristallsalen i kyrkan för alla som var intresserade att höra mer.
Sedan visste jublet inga gränser när de 26 dopkandidaterna radade upp sig på scenen och en efter en gick ner i dopgraven! Det var breda leenden, rinnande tårar och en enorm glädje och överlåtelse hos dessa som idag valde att öppet deklarera att de nu vill följa Jesus.
I söndagens båda möten hade vi glädjen att ha pastor Hans Marklund på besök som fylld av energi och intensitet predikade om ”Församlingen och det övernaturliga”. Gud själv lät församlingen födas i kraft den första pingstdagen och vi är tänkta att leva i den övernaturliga kraften från den helige Ande. Vår identitet måste vara i Jesus, och samma kännetecken som fanns i den första församlingen bör vara kännetecken idag. Pastor Hans delade många fantastiska
vittnesbörd om helanden och mirakler som sker idag, här i vårt land!
Från första Petrusbrevet hämtade han bilden av att församlingen ska vara levande stenar som
fogas samman och byggs upp tillsammans för att kunna bära något. Allt blev klart synligt då han med kartonger som illustration byggde upp en mur på scenen. ”Tillsammans, sammanfogade med ett syfte och en vision så kan vi bli en ”byggnad” som kan bära upp Herrens härlighet, hans kraft, hans närvaro och hans liv. Och det är det världen behöver. Världen behöver möta en församling fylld av kraft, fylld av övernaturligt liv. Där kan människor tas emot och bli frälsta, helade och upprättade.” I slutet av mötet kom 4 personer fram för att ta emot Jesus i sina hjärtan. Vilken fantastisk dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.