måndag 9 april 2012

Påsk konferensen i Alingsås

Påsk konferensen i Korskyrkan Alingsås är avslutad. Vilken fantastisk konferens, en av de starkaste vi haft.
Vi startade på Långfredagen med Hans Augustsson från Gamleby i Josua som huvudtalare. Han delade ett utmanade budskap. De var ett starkt profetiskt tilltal till Kristi kropp i Sverige, och inte minst till oss i Alingsås.

Under långfredagen hölls också en härlig barnmatiné med glädjs och fest, drama och lek, tävlingar och en proklamation av Påskens budskap. Den lockade verkligen till spontanitet, dans och skratt. En utmaning att möta Jesus gavs också i barnmatinén som hölls av ett härligt gäng från Centrumkyrkan i Kinnarp.

Påskaftons konsert med Eva Marklund och våra lovsångare och musiker var magnefik. Påskens budskap, ja hela evangeliet preseterades på ett lysande sätt, genom bibeltexter, sång, tal, vittnesbörd, bilder och film. Utmaningen till att leva med Jesus gavs tydligt och klart när frälsningsinbjudan gick ut.
Den efterföljande banketten bjöd på högklassig mat. Glädej, fest och härlig gemenskap stod högt i taket. Kvällen avslutades med ett spännande och intressant samtal mellan Göran Duveskog och Hans Marklund. Samtalet handlade om Görans liv med Gud, allt från frälsningen till kallelsen, hans missionskallelse och kallelsen till Israel.

Påskdagens tre möten blev oerhört starka med Göran Duveskog, Hans Marklund och Mikael Ahlvén som talare. Görans budskap som berörde, påsken, den sista tiden och Israel var lysande. Göran talade med uppenbarels och profetisk skärpa och förmedlade också ett starkt budskap till Alingsås. Hans Marklund predikade under eftermiddagsmötet om "Guds övernaturliga handlande med Israel och församlingen" han talade om att Guds mäktiga hand är över Guds två ögonstenar som är Israel och församlingen. Budskapet som utgick från 1 Kon.18:41-46 handlade också om att vi över hela världen kan höra "Bruset av regn". Han delade också vittnesbörd från Sverige som visar på att regnet är på väg i vårt land. Mikael Ahlvéns budskap på kvällsmötet var fyllt av humor och glädje. Han predikade om "Kraften i tacksamhet" och att leva en tacksam livsstil. Kvällen förlöste verkligen en våg av tro och glädje. Mikael fortsatte sedan att predika på avslutningsmötet under Annandagens förmiddag. Budskapet handlade om att "Brinna för Gud". Mikael delade härliga och starka vittnesbörd som bekräftade att vi verkligen kan höra bruset av regn i vår tid och i vårt land.

Vi kan summera en underbar konferens kännetecknad av glädeje och fest, allvar och utmaning, Guds härlighet och närvaro. Det levande och färska brödet har serverats, och det friska vattnet har utgjutits över våra liv. Den som ville har kunnat äta sig mätt men ända förbli hungrig på Gud. Han har kunnat dricka sig otörstig men ändå förbli törstig på Gud.
Många är de son har mött Gud.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.